ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Η γέννηση της Hoover και της πρώτης ηλεκτρικής σκούπας στην ιστορία

Ένα κουτί, ένας ανεμιστήρας, μια μεταξένια μαξιλαροθήκη και ένα σκουπόξυλο - αυτά είναι τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκε η πρώτη ηλεκτρική σκούπα στην ιστορία . Η ιδέα που μετέτρεψε αυτά τα απλά υλικά σε μία από τις πιο επαναστατικές τεχνολογίες του προηγούμενου αιώνα ανήκει στον James Spangler, έναν νυχτερινό φρουρό στο Νέο Βερολίνο του Οχάιο, ο οποίος υπέφερε από άσθμα και είχε κουραστεί να ανασαίνει τη σκόνη που ανασηκωνόταν κάθε φορά που σκούπιζε στο μαγαζί που εργαζόταν. Ο James κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εφεύρεσή του και ονειρεύτηκε την χρήση της σε κάθε σπίτι στην Αμερική.  Ωστόσο χρειαζόταν κάποιον που να πιστεύει στο όραμά του και να διαθέτει τις ικανότητες και τα μέσα για να το υλοποιήσει. 

Αποφάσισε να στείλει την πρώτη, υποτυπώδη ηλεκτρική σκούπα στην ξαδέρφη του Susan Hoover-μια απόφαση που τον έκανε πλούσιο.   Η Susan τη χρησιμοποίησε δοκιμαστικά στο σπίτι της για μερικές ημέρες και έκτοτε έγινε ένθερμη υποστηρικτής της.  Την έδειξε στον σύζυγό της, William Hoover, ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης που παρήγαγε δερμάτινα είδη τα οποία έπειτα πωλούσε στο κατάστημά του στο Νέο Βερολίνο.   Η πολύχρονη εμπειρία του με πελάτες τον είχε εξοπλίσει με μια καλή κατανόηση της αγοράς.  Ως διορατικός επιχειρηματίας διαισθάνθηκε αμέσως την τεράστια δυναμική αυτού του φουτουριστικού "κονταριού". Αγόρασε την ευρεσιτεχνία και ξεκίνησε την παραγωγή, ιδρύοντας την εταιρεία με την ονομασία Hoover.  Αυτά έγιναν το 1908. 

H HOOVER ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Συνταρακτικές  είδηση  σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, Hoover καθιερώνει μια νέα εταιρεία στο Λονδίνο και ανοίγει διάφορα εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Αργότερα, επεκτείνεται στην Ασία και την Αφρική. Είναι η απαρχή ενός μεγάλου Ομίλου, ως μάρκας που ξεχωρίζει για τη συνεχή επιδίωξη λύσεων προβλέποντας τις τάσεις, μέσα από την όμορφες, λειτουργικές και άκρως καινοτόμες οικιακές συσκευές.

Το 1926, η Hoover είναι η πρώτη εταιρεία που παράγει την ηλεκτρική όρθια σκούπα. Το 1936, κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον εύκαμπτο σωλήνα που βασικό εξάρτημα σε όλες τις σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες. Το 1946, άρχισε την παραγωγή ηλεκτρικών σκουπών κυλίνδρου. Το 1948, άρχισε την επέκταση σε άλλους τομείς, ξεκινώντας από την παραγωγή των πλυντηρίων και στη συνέχεια άλλες μεγάλες οικιακές συσκευές, για τον καθαρισμό, το μαγείρεμα και την ψύξη. Ο Όμιλος Hoover συνέχισε να επεκτείνεται μέχρι τη δεκαετία του 1980, όταν αναδιοργανώθηκε η παραγωγή και η επιχειρηματική λειτουργία.

Στο τέλος μιας μακράς φάσης συγχώνευσης και ενσωμάτωσης, η Candy αγόρασε την Hoover στην Ευρώπη το 1995, με όλα τα αποκλειστικά δικαιώματα για την μάρκα Hoover στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, εκτός από πρώην χώρες της Ασίας Σοβιετικής Ένωσης.

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

100 χρόνια Hoover

Το 2008 ο Όμιλος γιόρτασε τον πρώτο αιώνα της Hoover με μια ειδική σειρά προϊόντων κορυφαίων όσον αφορά την καινοτομία, την επίδοση και την αισθητική. Καθ' όλη τη διάρκεια του 2008, όλα τα προϊόντα και τα μέσα επικοινωνίας της Hoover έφεραν το λογότυπο "100 χρόνια Hoover"- ένα επίτευγμα για το οποίο λίγα εμπορικά σήματα μπορούν να περηφανευτούν. 

Μέγιστη επίδοση σε όλες τις κατηγορίες

Οι εορτασμοί για την επέτειο των εκατό χρόνων μπορεί να ολοκληρώθηκαν, ωστόσο ο σχεδιασμός και η προώθηση προϊόντων τεχνολογίας ακμής συνεχίζεται ακόμα. Η έρευνα και η ανάπτυξη επικεντρώνονται στο να εξασφαλίσουν ότι οι συσκευές παρέχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα πεδία. 

Ρεκόρ μέγιστης χωρητικότητας

Η Hoover κατέχει το ρεκόρ για το μέγιστο δυνατό φορτίο πλύσης -13 κιλά- σε πλυντήριο κανονικού μεγέθους.  Αυτό είναι το πλυντήριο Dynamic Mega, το οποίο στην έκδοση με στεγνωτήριο μπορεί να πλύνει φορτία μέχρι 13 κιλά και να στεγνώσει φορτία μέχρι και 8 κιλά - πρακτικά διπλή ποσότητα από ένα συμβατικό πλυντήριο-στεγνωτήριο.  Η μέγιστη χωρητικότητα παρέχεται και στους φούρνους (μέχρι 78 λίτρα) αλλά και στα πλυντήρια πιάτων (μέχρι 16 σερβίτσια). 

Κλάση 4 A στις ηλεκτρικές σκούπες

Οι ετικέτες ενεργειακής απόδοσης στις τροχήλατες ηλεκτρικές σκούπες Hoover είναι οι πρώτες με σήμανση κλάσης 4 Α, το οποίο σημαίνει ότι παρέχουν τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση, τη μέγιστη απόδοση φιλτραρίσματος, τη μέγιστη απορρόφηση σκόνης από χαλιά και σκληρά δάπεδα καθώς και το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου. Το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην πολυκυκλωνική τεχνολογία Airvolution ™, η οποία χρησιμοποιεί την φυγόκεντρο δύναμη πολλών μικρών κυκλώνων για να διαχωρίσει τον αέρα από τη σκόνη, η οποία ωθείται προς τη βάση του κάδου συλλογής σκόνης και έτσι δεν επιβαρύνει το φίλτρο. Στις ηλεκτρικές σκούπες χωρίς σακούλα με τεχνολογία συμπίεσης σκόνης PACT (Power Active Compression Technology) μπορείτε να συμπτύξετε τη σκόνη στο ένα δέκατο του όγκου. Κατ' αυτόν τον τρόπο σχηματίζεται ένα μικρό "τούβλο" σκόνης μειώνοντας στο ελάχιστο τη διασπορά σκόνης στον αέρα όταν ανοίγετε τον κάδο συλλογής. 

Αθόρυβη Τεχνολογία

Όταν η απόδοση είναι βέλτιστη δεν συνεπάγεται απαραίτητα ότι είναι και η πιο θορυβώδης.  Οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από την Hoover δείχνουν ότι μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα στα πιο χαμηλά επίπεδα θορύβου διαθέσιμα στην αγορά.  Οι μικρές οικιακές συσκευές συγκεκριμένα ωφελούνται ιδιαίτερα από την τεχνολογία Dynamic Silence η οποία μειώνει τους κραδασμούς και απορροφά τον ήχο, μειώνοντας δραστικά τα επίπεδα θορύβου.  Στις καινούργιες τροχήλατες ηλεκτρικές σκούπες τεχνολογίας  A-Cubed Silence, το επίπεδο θορύβου μειώνεται στα 62db, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, χωρίς να ενοχλεί τους γείτονες ή να ξυπνάει τα παιδιά. Για τις μεγάλες συσκευές η Hoover εφηύρε αρχικά την τεχνολογία Silent Inverter και έπειτα την τεχνολογία Perfect Silent Inverter. Πλυντήρια ρούχων με κινητήρα τεχνολογίας Perfect Silent Inverter , όπως οι σειρές πλυντηρίων Dynamic Mega και Dynamic Next, παράγουν μόνο 48dB θορύβου κατά τη διάρκεια των κύκλων πλύσης,  περίπου δηλαδή το ένα τρίτο του θορύβου που παράγεται από τα συμβατικά πλυντήρια.

Το νέο σύνορο στα πλυντήρια ρούχων

Ψηφιακή εξέλιξη: απομακρυσμένος έλεγχος συσκευών

Στην εποχή των smartphones και των μόνιμα ενεργών συνδέσεων, η Hoover είναι και πάλι μπροστά από την εποχή της και εγκαινιάζει μια σειρά από πλυντήρια ρούχων, πλυντήρια πιάτων, ψυγεία, φούρνους, απορροφητήρες και εστίες που μπορούν να ενεργοποιηθούν, να διαχειριστούν και να παρακολουθούνται από μια κινητή συσκευή, μέσω της  εφαρμογής Hoover Wizard.  Η συνδεσιμότητα επιτυγχάνεται μέσω Wi-Fi σε μοντέλα One Fi και μέσω NFC σε μοντέλα One Touch.