ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Η γέννηση της Hoover και της πρώτης ηλεκτρικής σκούπας στην ιστορία

Ένα κουτί, ένας ανεμιστήρας, μια μεταξένια μαξιλαροθήκη και ένα σκουπόξυλο - αυτά είναι τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκε η πρώτη ηλεκτρική σκούπα στην ιστορία . Η ιδέα που μετέτρεψε αυτά τα απλά υλικά σε μία από τις πιο επαναστατικές τεχνολογίες του προηγούμενου αιώνα ανήκει στον James Spangler, έναν νυχτερινό φρουρό στο Νέο Βερολίνο του Οχάιο, ο οποίος υπέφερε από άσθμα και είχε κουραστεί να ανασαίνει τη σκόνη που ανασηκωνόταν κάθε φορά που σκούπιζε στο μαγαζί που εργαζόταν. Ο James κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εφεύρεσή του και ονειρεύτηκε την χρήση της σε κάθε σπίτι στην Αμερική.  Ωστόσο χρειαζόταν κάποιον που να πιστεύει στο όραμά του και να διαθέτει τις ικανότητες και τα μέσα για να το υλοποιήσει. 

Αποφάσισε να στείλει την πρώτη, υποτυπώδη ηλεκτρική σκούπα στην ξαδέρφη του Susan Hoover-μια απόφαση που τον έκανε πλούσιο.   Η Susan τη χρησιμοποίησε δοκιμαστικά στο σπίτι της για μερικές ημέρες και έκτοτε έγινε ένθερμη υποστηρικτής της.  Την έδειξε στον σύζυγό της, William Hoover, ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης που παρήγαγε δερμάτινα είδη τα οποία έπειτα πωλούσε στο κατάστημά του στο Νέο Βερολίνο.   Η πολύχρονη εμπειρία του με πελάτες τον είχε εξοπλίσει με μια καλή κατανόηση της αγοράς.  Ως διορατικός επιχειρηματίας διαισθάνθηκε αμέσως την τεράστια δυναμική αυτού του φουτουριστικού "κονταριού". Αγόρασε την ευρεσιτεχνία και ξεκίνησε την παραγωγή, ιδρύοντας την εταιρεία με την ονομασία Hoover.  Αυτά έγιναν το 1908. 

H HOOVER ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Συνταρακτικές  είδηση  σε όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, Hoover καθιερώνει μια νέα εταιρεία στο Λονδίνο και ανοίγει διάφορα εργοστάσια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Αργότερα, επεκτείνεται στην Ασία και την Αφρική. Είναι η απαρχή ενός μεγάλου Ομίλου, ως μάρκας που ξεχωρίζει για τη συνεχή επιδίωξη λύσεων προβλέποντας τις τάσεις, μέσα από την όμορφες, λειτουργικές και άκρως καινοτόμες οικιακές συσκευές.

Το 1926, η Hoover είναι η πρώτη εταιρεία που παράγει την ηλεκτρική όρθια σκούπα. Το 1936, κατοχυρώνει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον εύκαμπτο σωλήνα που βασικό εξάρτημα σε όλες τις σύγχρονες ηλεκτρικές σκούπες. Το 1946, άρχισε την παραγωγή ηλεκτρικών σκουπών κυλίνδρου. Το 1948, άρχισε την επέκταση σε άλλους τομείς, ξεκινώντας από την παραγωγή των πλυντηρίων και στη συνέχεια άλλες μεγάλες οικιακές συσκευές, για τον καθαρισμό, το μαγείρεμα και την ψύξη. Ο Όμιλος Hoover συνέχισε να επεκτείνεται μέχρι τη δεκαετία του 1980, όταν αναδιοργανώθηκε η παραγωγή και η επιχειρηματική λειτουργία.

Στο τέλος μιας μακράς φάσης συγχώνευσης και ενσωμάτωσης, η Candy αγόρασε την Hoover στην Ευρώπη το 1995, με όλα τα αποκλειστικά δικαιώματα για την μάρκα Hoover στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, εκτός από πρώην χώρες της Ασίας Σοβιετικής Ένωσης.